De Roos Online

Na maandenlange onzekerheid over de mogelijkheden binnen de COVID-19 maatregelen kunnen wij met trots zeggen dat de editie van 2020 toch heeft plaats gevonden, al is het op een andere manier dan de vorige jaren. Aangezien er geen mogelijkheid was om de acts op te laten treden in Doornroosje of Merleyn met publiek erbij, hebben wij de editie van 2020 gedaan onder de noemer De Roos Online!

Wat houdt dit precies in? De acts die geselecteerd waren voor deze editie van De Roos waren op 14 juli te zien zijn in een showcase livestream via Vimeo en Facebook. Op 29 en 30 juni waren de acts in Doornroosje aanwezig om tien minuten aan nummers op te nemen en geïnterviewd te worden, tijdens de livestream was er een live presentatrice om deze videoclips en interviews aan te kondigen.

Deze online editie van De Roos was bedoeld als een tijdelijke oplossing om de acts alsnog een podium te bieden en hun muziek de wereld in te knallen. Er is bewust gekozen om geen competitie toe te voegen aan deze versie, omdat niet elke act regelmatig heeft kunnen repeteren door de corona maatregelen en omdat het live aspect belangrijk is voor velen. Vanaf volgend jaar zal De Roos weer terugkeren in haar originele vorm, dit jaar was bedoeld als een spin-off.

Er was een kleine publieksprijs die weg werd gegeven aan de act waar het meeste op werd gestemd. Wij feliciteren graag de Misprint als winnaar van de publieksprijs van De Roos Online!

Bekijk hier de livestream: https://vimeo.com/438147346