Terug naar Bands

Pardon My French

Pardon my French maakt toegankelijke poprock voor alle leeftijden. De bandnaam verwijst naar de sterk inhoudelijke teksten die een kritische blik werpen op mens en maatschappij, vaak over onze strijd of onmacht om zelf iets te veranderen. Ze zijn daarbij niet bang om de dingen bij de naam te noemen, vandaar ‘Pardon my French’!

De band heeft een kleine bezetting en daardoor een ongecompliceerde sound. Ze willen terug naar de kunst van de eenvoud nadat ze elk in voorgaande bands verschillende stijlen hebben gespeeld: Rock, Punk, Pop en Fusion - bagage die ze hebben meegenomen en uitgekleed tot de essentie. Het resultaat is melodieuze belevingsmuziek die tevens een hommage is aan 60 jaar Engelstalige pop en rock.

Hun ambitie is ook eenvoudig. Ze willen liedjes maken en spelen die ze zelf mooi vinden en waarvan ze hopen dat anderen dat ook vinden. De techniek is daarbij ondergeschikt aan de melodie, het ego aan het collectief. Ze proberen een beleving neer te zetten die aan het denken zet en waarvan je de pakkende melodie meeneemt. Liedjes die je, als je daarna op de fiets zit of de afwas doet, zachtjes voor je uit zingt. Waarbij je de boodschap, als bij toeval, tot je neemt en uitdraagt.